Om foreningen          Aktuelt         Bliv medlem          Kontakt          English

EU’s håndhævelse af intellektuelle ejendomsrettigheder: resultater ved EU’s grænser og i EU’s indre marked 2020

En ny rapport udarbejdet af Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Beskatning og Toldunion og Den Europæiske Unions Kontor for Intellektuel Ejendomsret (EUIPO) viser, at 66 millioner forfalskede varer til en værdi af næsten 2 mia. euro blev tilbageholdt i EU i 2020.

Falske varer, der blev tilbageholdt af toldmyndighederne ved EU’s grænser i 2020, var mere værd end de varer, der blev tilbageholdt i 2019. Mens deres værdi steg med 2,4 % i forhold til året før, var antallet af varer, der blev tilbageholdt ved EU’s grænse i 2020, lavere end året før.

Hvad angår tilbageholdelser på det indre marked, blev flere falske varer standset af politiet og markedsovervågningsmyndighederne end i 2019 (en stigning på mere end 4,6 %). Deres værdi faldt dog som følge af faldet i enhedsværdien af de vigtigste (eller dyrere) varer, der blev tilbageholdt.

Som i de foregående år er Kina det vigtigste kildeland for størstedelen af de falske varer, der kommer ind i EU i 2020, efterfulgt af Hongkong og Tyrkiet.

Læs rapporten her

Danish Anti-Counterfeiting Group

Danish Anti-Counterfeiting Group er en non-profit forening, som har til formål at bekæmpe produktpirateri, der er en hastigt voksende og alvorlig form for kriminalitet.

Senest fra DACG

Nyheder

EUIPO indgår en samarbejdsaftale med EFIC

Den Europæiske Unions Kontor for Intellektuel Ejendomsret (EUIPO) og European Furniture Industries Confederation (EFIC) har indgået et samarbejde om at skabe opmærksomhed omkring intellektuel ejendomsret blandt nationale møbelorganisationer og små og mellemstore...

læs mere

Artikler

Begivenheder

Den 8. juni 2021 blev der afholdt generalforsamling i DACG.

I den forbindelse var der valg til bestyrelsen, som herefter består af: FormandNina Ringen / AdvokatLundgrens Advokatpartnerselskabnri@lundgrens.dk NæstformandFrank Jørgensen / AdvokatNjordfrj@njordlaw.com Medlemmer Marc Yang Lauridsen / Government Affairs...

læs mere